The Reactive Office 01-200x.jpg
The Reactive Office 01-200x.jpg
The Reactive Office 02-200x.jpg
The Reactive Office 02-200x.jpg
Projectteam Gerhard Kalhöfer, Stefan Korschildgen
Client RGA Stadttageszeitung
Stadt Remscheid
Beteiligte Visualisierung: Bernd Lampe
Datum 1999

The Reactive Office - Conversion to editorial offices

Long-term, short-term, for a few hours, or for a year - how long do we work with the same standards? A new temporary employee, a volunteer for the summer or more space for a new project! The conversion of a former bank into the editorial room of a daily newspaper became an occasion to think about the flexible use of the workplace. Time, space requirements and the number of employees turn out to be fluid parameters. The design creates a changeable space that can be adapted to the fast-moving structure of a daily newspaper editorial office.